Царско БЕЗ-главие! Събота и Неделя 9-ти

Милички, сладички захарни памучета! Решихме да ви представим няколко проекта в снимки над които си струва човек да се замисли. 

1. Проект - „Последвай ме до…“ / http://instagram.com/muradosmann

Руският фотограф Мурад Осман е създател на  проекта  „Последвай ме до…“. Той  включва снимки на приятелката му - Натали Захарова, която го води за ръката на различни места из цел свят. Проектът се разви от само себе си след като започна като серия снимки в  Instagram и се превърна в движение, с много последователи, които създават подобни сценарии. Осман дори е създал кратко видео, заедно с Google, от което можете да научите как е започнало всичко и какво значение има за фотографа. Идеята се ражда от факта, че Мурад е почти винаги зает с фотоапарата си и Натали трябва, буквално да го влачи за ръка през забележителностите на този или онзи град. Именно тази перспектива е в основата на "Follow Me To"
Радиостанция ГМБУ: подходяща е май фразата – „Не върви пред мен, може да не те последвам. Не върви след мен, може да не те поведа. Върви до мен и просто бъди мой приятел“ на Албер Камю? J














































2. Проект – „Частна луна“ / http://leonid-tishkov.blogspot.com/
Photoshop ли? Не, човекът е решил да сътвори самата луна, вместо да използва компютърна програма. Въпросният ентусиаст се казва Леонид Тишков. Живее в Москва, но обикаля различни места по света и навсякъде носи своята светеща приятелка. "Луната е светеща точка, която обединява хора от различни държави, от различни националности и култури. И всеки, който влезе в нейната орбита, никога не я забравя. Тя носи приказност и поезия в нашия прозаичен и меркантилен свят" - това казва Леонид относно своя проект "Частна Луна" (Private Moon).
Радиостанция ГМБУ: „Луната спи, а някой краде птици, друг - рисува очи... Съвсем тихо... Луната спи, а паяк плете...“ / http://vbox7.com/play:bb493eae ;)

















































































3. Проект „Малки хора“ /  http://little-people.blogspot.com/
Проектът "Малки хора" стартира през 2006 година. Всичко започнало със създаването и боядисването на миниатюрни модели на герои във влакова композиция, които били "вградени" в заобикалящата ни среда и заснети. Британският артист Slinkachu казва за своята работа, че е едновременно инсталация, улично изкуство и фотографски проект. Неговата цел е да насърчи жителите на градовете да отделят повече внимание на заобикалящата ги среда.

Радиостанция ГМБУ: малки, малки хора









































































































Коментари

Популярни публикации от този блог

Да си разкажем малко страшни приказки!

Царско БЕЗ-главие! Неделя 11-та

Царско БЕЗ-главие! Събота 11-та